tisdag 26 april 2011

New Life...

Hejsan!

Har inte blivit mycket skrivet i den här bloggen på ett tag.. :(
Har hänt såmycket mer IRL istället... Jag har inte varit på hemma plan så mycket sen i slutet på förra året, då jag åkte på ett uppdrag till Wales och tillbringade i princip hela hösten där, var hemma i Sverige bara över jul och nyår för att sedan flytta dit, ska nu bo där till slutet 2011.
Jag bor, om man ska vara noga, inte i Wales utan i England (Jag bodde på hotell (143 dar...) i Wales under min första tid där), närmare bestämt i Chester i Cheshire, en mycket trevlig stad, med gamla anor.

Det är lite annorlunda att vara expat såhär i lite längre perioder, det finns både positiva och negativa saker, dom positiva är att man slipper leva i en resväska.., man har bättre möjligheter att uppleva andra kulturer och undersöka omgivningarna, träffa lite lokala människor (förrutom dom man jobbar med). Dom negativa är att man inte kommer hem speciellt ofta, och som jag sagt innan kan det vara ganska skönt att "touch base" nån gång ibland och updatera sej lite. Men det finns ju en uppsjö av sociala medier som man får använda sej av istället :)

Eftersom det blir mer fritid så har jag börjat att fotografera lite, som ett litet tidsfördriv och hobby. Har förhoppningar om att lägga upp en liten portfolio här såsmåningom.

Måste också klämma in lite sympunkter på hur samhället fungerar framförallt här men även andra länder jämfört med Sverige.
Jag har varit på en hel del ställen, som turist men också jobbat, och jag har svårt att se att vi har det så dåligt i Sverige som det gnälls om i alla kvällstidningar. Enligt mina erfarenheter såhärlångt, så har vi det generellt MYCKET bättre i Sverige än i dom flesta andra länder jag varit i, möjligtvis undantaget Holland, vilket är ganska likt Sverige på det sättet.

Lovar att återkomma med mer synpunkter i ämnet.

Slänger upp en liten video från tidogt 80-tal. Kommerihåg att man satt framför TV:n när det begavsej...
Vilka minnen..

Så tills nästa gång...

\\Even crime wouldn't pay if the government ran it.

Inga kommentarer: