torsdag 4 februari 2010

Hot & Cold...

Tjosan..

Det har hunnit gå ett tag nu, så jag tänkte at det kan vara läge och skriva lite om vad som hänt sen sist.



Slutet på förra året tillbringades som jag skrev i förra inlägget i Holland,,utom dom sista veckorna i November. Jag skrev även att jag funderade på att ta en resa till varmare breddgrader...jag anade inte då att det skulle dyka upp ett jobb i väst Afrika...så den 26 december bar det av till Kongo..närmare bestämt Pointe Noire, flygresan ner gick via Paris och Libreville i Gabon.



Väl på plats i Pointe Noire var det dax att åka lite båt i 17 timmar norrut för att tillslut komma fram till Olowi plattformarna, som alltså ligger ca 1,2 mil utanför Gabons kust...nästan på pricken på ekvatorn..



Klimatet kan utan överdrift beskrivas som Hot & Sticky..ca:30-35 grader och 97-99% luftfuktighet dygnet runt. Vi bodde på 2 olika båtar under vår vistelse där, en Amerikansk och en Italiensk..huvudelen av tiden tillbringades på den Italienska båten som heter Saipem 3000.
(Det är den med den "lilla" kranen)


Det var verkligen kul att jobba där, trots att båten var sliten och skitig, och det är ganska tråkigt när man går standby, då det inte finns så mycket att sysselsätta sej med på en båt.

Men som sagt, det var ganska varmt att jobba med full PPE, det var bara att glömma t-shirt & Raybans...

Det man kunde sysselsätta sej lite med på lediga stunder var att sola lite på helipadden på dagen eller promenera lite på den på natten, men man ville oftast bara in i AC miljö så fort som möjligt igen :)

Efter en månad till havs blir det lätt lite enformigt, så det var skönt att komma in till land igen, rätt att det "gungade" den första tiden på land också :)

Efter 2 dar i Pointe Noire var det dax för hemresa,,,vi åkte nattflyg hem så det blev middag i Kongo, frukost i Paris och Svensk husmanskost på eftermiddagen :), det var också något man saknat, då maten på den Italienska båten inte var den bästa för våra skandinaviska smaklökar..



Å vad ska man säjja om vädret hemma då,,,värsta snökaoset o svinkallt...håller på att frysa tårna av mej fortfarande...rätt att det är ett par dar man varit hemma nu.



Ska vara lite ledig nu innan det bär av igen, blir väl att ta tag i lite papper och annat som man måste passa på att fixa när man är hemma, blir även lite relax med PS3:an och kanske ett o annat krogbesök :)

//Ngok

Inga kommentarer: