torsdag 31 juli 2008

Well,well


Nu är första arbetsveckan nästan slut,måndagen blev lungn men resten fram till idag har varit långa dagar, då vi har jobbat 12 timmrs skift (idag blev det t.o.m 15 tim), men det har varit kul och lärorikt.Konstigt nog har det inte varit det minsta svårt att komma upp på morgonen någon av dessa dagar efter semestern, t.o.m måndgen gick fint :)


Det har inte funnits någon tid över att "gå på sailet",vilket jag trodde att jag skulle hinna med om kvällarna, men man är ju ledig i helgen :),tyvärr har dom lovat regn på lördag o söndag så det blir iallafall inget båge åkande, men vi får se.




Nu blir det sängen.....but i´ll be back..


\\ Screws fall out all the time, the world is an imperfect place.







söndag 27 juli 2008

Fully Charged...

Jaha, då var semestern slut för denna gången,,det har varit skönt att ladda batterierna lite.


Har lite planer på att i januari eller februari ta en resa till någonstans i Asien, hoppas bara det passar sej med jobbet och lite andra saker.

Gillar detta fina och varma väder vi haft den senaste tiden, och det verkar som det kommer att hålla i sej ett tag till...:). Det ger tillfället till lite mysiga kvällsturer med bågen :).

Nu är ju Sailet under uppsegling också, hoppas det blir bättre än det var förra året, eller om det var året innan då det var dåligt...det var iallafall ett år som dom hade det på torget och inte i handelshamnen utav någon konstig anledning. Om det ska vara ett sail så ska väl det hållas i anslutning till vattnet? Ska bli skönt att gå ett par rundor därnere om kvällarna.

Hmm, nu är klockan nästan 21, undrar när man ska gå och lägga sej för att inte va helt död i morrn när klockan ringer? :), tror inte det spelar någon större roll då man inte kan somna innan 1 endå....så det är bara att ställa in sej på en seg måndag morgon....









Will give it a try...

torsdag 24 juli 2008

In the sun, in the sun...i feel this one


Att man gör samma misstag gång på gång,,,tycker man borde lärt sej vid det här laget!

Det svider och bränner lite överallt.

Är väldigt duktig och plockar sunblocken med, men väl på plats är den som bortblåst ur minnet eller så tycker man att den är för jobbig att kladda med.

Det är bara att krypa till korset och erkänna att man inte är någon proffssolare.

Inte för att det har varit min ambition att bli det,,,men det kan ju vara kul att vara i solen lite mer, utan att behöva ömsa skinn efter ett par dar.

Får hålla sej till lite innomhus aktiviteter ett par dar nu, men det går ju det också.



Looking for shady places....



Now is the time....

Det har varit en upplevelerik vecka, mc körning, sol,bad,vänner,nya vänner, skvaller,fest,utgång,solbränna,skratt, och givetvis en massa gooa stunder.En helt underbar semester vecka, men ni kanske undrar varför jag skriver detta innan veckan är slut,,,jooo för att jag vet att det helt enkelt inte kan bli bättre, resten av dagarna som e kvar av min sista semester vecka för i år....snart bär det av ut i världen igen.

Såpbubblan är borta och allt e nästan som vanligt igen. Kommer att sakna den, men det finns gränser för hur mycket energi man kan lägga ner för att hålla den vid liv.
Som en mycket god vän sa till mej "Det är så gott att bara finnas till och bara rå om sej själv"
och jag håller med henne tillfullo. Tack, Tack, Du vet vem du är.... Anything,Anytime,Anywhere.

Musiken i mina iPod´s har inte tystnat än, men den har fått lite konkurrens av ett par ljudböcker, som är så avslappnande och skönt att lyssna på.Det som spinner annars är Rupert Hine och Pete Shelley.


Så mina vänner........ till nästa gång

\\ Take Care....

söndag 20 juli 2008

A little beast.... But really sweet...

Måste bara skriva några rader om min nya Asus eeePC (701 4G).......I just luv it.
Efter lite trixande rullar nu Win XP Sp3 (nLitad) på den, istället för det medföljande Linux/Xandros OS:et. Det var inget direkt fel på det, men jag känner mej mer hemma i Win världen. Tryckte även i 2Gb minne istället för dom 512 Mb som satt orginal, det gör att det hela flyter lite bättre. Denna lilla skönhet i kombination med en 250Gb extern usb driven HD samt 2 iPods, en 80 G5 och en 160 Classic är mer än tillräckligt när man är ute och reser.

Den är dessutom väldigt prisvärd, även i orginal utförande och räcker mer än väl till för att maila,surfa,chatta,skypa, osv. Man behöver inte heller vara nån guru för att förstå alla funktionerna i medföljande OS, jag är helt säker på att min mor klarat det på mindre än 2 minuter :)

Det tar ett litet tag innan man vänjer sej vid tangentbordet,men när det väl sitter så tycker jag att den är skönare än min ordinarie laptop. Det är en sådan här dator man kan kalla för bärbar, när skärmarna börjar gå över 9-10 tum så har dom en tendens att bli mer släpbara än bärbara.

Har jag då inget negativt att säga om den?, jo ljudet i högtalarna hade kunnat vara bättre, men det skall nämnas att jag hört sämre ljud från både dubbelt och tredubbelt så dyra laptops.Det hade inte heller varit så dumt med lite bättre batteri prestanda,,2-2,5 tim är ibland i minsta laget,,,men,men, man kan ju inte få allt.

Wicked sick....

torsdag 17 juli 2008

Five miles out...



















falling,falling

What do you do when you're falling
you've got thirty degrees and you're
stalling out
And it's twentyfour miles to the beacon there's a crack in the sky and
the warnings out

Don't take that dive again
Push through that band of rain

Five miles out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
You're number 1 anticipating you

Climbing out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
You're number 1 anticipating you

Mayday, Mayday, Mayday
Calling all stations
This is Golf Mike Oscar Victor Juliet
IMC CU.NIMB.ICING
In great difficulty
Over

The traffic controller is calling
Victor Juliet your identity
I have lost in the violent storm
Communicate or squak emergency

Don't take that dive again
Push through that band of rain

Lost in Static eighteen
And the storm is closing in now
Automatic eighteen - Got to push through Trapped in living hell

Your a prisoner of the dark sky
The propeller blades are still
And the evil eye of the hurricane's
Coming in now for the kill

Our hope's with you - Rider in the blue

Welcome's waiting, We're anticipating
You'll be celebrating, when you're down, and braking

Climbing out - climbing climbing
Five miles out - climbing climbing


Five miles out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
Climbing Climbing

Five miles out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
Climbing Climbing

Climbing out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
Climbing Climbing

Five miles out
Just hold your heading true
Got to get your finest out
Climbing Climbing

Climbing out
Just hold your heading true
Got to get your finest out






// No Comments....

lördag 5 juli 2008

It takes a lot to laugh, It takes a train to cry...

Jag får en speciell känsla när jag är ute och kör med min hoj, det känns nästan som jag blir mer medveten eller närvarande så att alla sinnesintryck blir starkare på något vis.

Alla dofter som svävar runt i landskapet man kör igenom, man riktigt känner om man har solen i ryggen, man ser omgivningen tydligare, klarare, problem blir begripliga eller obetydliga.

Detta i kombination med den nästan totala frihetskänslan är helt underbart, och så här i sommar, semestertider kan det inte bli bättre.

Denna känslan är en av dom saker som driver mej, det finns givetvis fler saker eller känslor som driver mej, men det tar vi en annan gång....




The best things in life aren’t things.....