söndag 28 september 2008

Here we go...


Hej igen mina vänner!

Denna gången ska det handla lite mer om Odense, som har utforskats lite mer nu..
Här finns allt och lite till..har hittat ett par fina uteställen bl.a Franck A http://www.francka.dk/ som är ett schysst ställe att ta ett par bira på, men har även bra röj om helgerna. Det finns även ett ställe som heter James Dean Dance Bar som är ett coolt ställe, dom har tyvärr ingen hemsida som jag kan länka till, så ni får helt enkelt åka ner och kolla in det IRL :)

Om man vill äta gott så finns det en uppsjö av ställen allt från små Cafeér, till stora kedjor som Jensens http://www.jensens.com/. Måste nämna ett ställe som ligger 15 meter från våran lägenhet härnere, Bones heter det http://www.bones.dk/asp/odense.asp. Dom har ett amerikanskt stuk både på inredning och mat, allt till helt ok priser.

Är det shopping som man är intresserad av så går man inte lottlös om man åker Odense, inne i centrum finns det ett stort utbud av olika affärer, många olika märkeskläders affärer, men även lite mer udda butiker som bara inriktar sej på speciella stilar, typ streetware, 50-tal, punk osv.
Och om man inte är sugen på att springa omkring inne i city så kan man åka ut till ett av Danmarks största köpcenter som ligger här i Odense, Rosengaardscentret http://www.rosengaardcentret.dk/ som ligger ett par km utanför själva city, där finns det mesta. Priserna ligger generellt något under dom svenska enligt min egen bedömning, men jag är ju ingen storshoppare :)

Odense är förövrigt Danmarks tredje största stad, med ca160 000 invånare, här ligger även Syddansk Univeritets största campus med ca 19000 studenter ( det är nog en bidragande orsak till att det är ett himla röj ute om helgerna :)).

Jobbet här nere flyter annars på ganska fint, blev ju kvar här ytterligare en vecka nu, men jag klagar inte...här finns som ni har läst, att göra när man är ledig :). Men jag missade våran "familjegolf", som vi har hemma :( och som gick av staplen nu i helgen...får försöka göra en comeback nästa år :).

Det har inte blivit så mycket musiklyssnande den senaste veckan, har försökt att lyssna klart på ljudboken..och givetvis har jag kollat på en o annan film bl.a Don´t mess with the Zohan..haha...skitkul, även The Love Guru var ganska skoj.

Vad ska jag då tipsa om för musik denna gången hmmm....
Det får bli en gammal goding med ett band från Danmark, inga mindre än Gasolin´ med Danmarks svar på Johnny Cash i huvudrollen, den helt suveräne Kim Larsen.
Lyssna o njut...


Vilka minnen,,såg dom live på Masten när det begav sej :)


Vi hörs


\\Am I getting smart with you?. . How would you know?

Inga kommentarer: